#CONC: 3-4 Harpsichord Concertos. Bach/Vivaldi-Koopman. 19.10.18 Den Haag

Notes (NL)

Vuurwerk met drie of vier klavecimbels en barokorkest. Waar komt dat beter tot zijn recht dan in Scheveningen, de badplaats in Europa waar het meeste vuurwerk de lucht in vonkt? Musica Antica strijkt voor het eerst neer in het Kurhaus, met niemand minder dan Ton Koopman en zijn Amsterdam Baroque Orchestra.

Ton Koopman deelt als soloklavecinist het podium met Tini Mathot en twee van zijn beste oud-studenten. Ze bezorgen ons een sprankelende avond met Bachs concerten voor drie en vier klavecimbels. Met deze meesterwerken liet Bach zijn tijdgenoten versteld staan, eerst aan het hof van de keurvorst van Köthen, later in het Café Zimmermann te Leipzig.

Met zijn concert voor vier klavecimbels maakte Bach een briljant arrangement van een van Vivaldi’s concerten voor vier violen. Bach bewonderde zijn collega uit Venetië mateloos. Ook Ton Koopman neemt Vivaldi onder handen. Hij werkt in twee vioolconcerten de partijen van de vier solisten om voor vier klavecimbels. In de geest van Bach.

Dit concert is mede tot stand gekomen met steun van Chasse Executive Search.

Uitvoerenden:

Amsterdam Baroque Orchestra, Ton Koopman (muzikale leiding en klavecimbel), Tini Mathot, Patrizia Marisaldi, Edoardo Valorz (klavecimbel)

When and Where:

19th October 2018, 20:15

Het Kurhaus
Gevers Deynootplein 30
2586 CK Den Haag

%d bloggers like this: